Zero sum of trauma

Zero-sum of Trauma: Be Free, as you’re supposed to be!

‘Zero-sum of trauma’ is een hands-on-bodyproces voor wanneer het lichaam getraumatiseerd is, om welke reden dan ook.

Het maakt het effect van cumulatief trauma op het lichaam ongedaan. De behoefte eraan ontstaat bij herhaald trauma, wanneer je gewend raakt aan de pijn waarmee je leeft, en meer en meer trauma ervaart, totdat aftakeling optreedt.

Het ‘zero-sum of trauma’-proces maakt datgene ongedaan wat het trauma op zijn plaats vastzet. Gary heeft ervaren dat botten onder zijn handen bewogen toen hij het op een paard gebruikte. Het haalt de shock en het trauma uit het lichaam. Als je dit aan het proces voor het ‘corrigeren van gezichtsvermogen’ (correcting vision) toevoegt, kun je traumatische ervaringen ongedaan maken voor de ogen, zoals de blootstelling aan fel licht, bijvoorbeeld van flitslampen.

‘Zero-sum of trauma’ kan worden gebruikt in geval van onopgeloste pijn of bewegingsbeperking bij iemand met een voorgeschiedenis van trauma, met name herhaaldelijk trauma of letsel. Dit kan zowel van toepassing zijn op atleten als op degenen die lichamelijk werk doen dat intensieve inspanning of overmatige inspanning vereist.

Wat er lijkt te gebeuren is dat het lichaam zich na het trauma of letsel (op welk gebied dan ook) aanpast aan een nieuw niveau van pijn en verminderde functie, alsof dat normaal is. Degenen die dit soort activiteiten doen, hebben vaak de neiging om te wennen aan dit niveau van pijn of verminderde functie. Ze gaan door met de activiteit, en voegen zo extra trauma toe aan het lichaam. Alle soorten herhalende stress-stoornissen (repetitive stress disorders) vallen in deze categorie.

Wat gebeurt met het lichaam als het herhaaldelijk trauma heeft ervaren, is dat het zich aanpast aan een nieuw niveau van pijn en dan vanuit daar gaat functioneren. Je ‘voelt’ het eigenlijk niet, terwijl het er wel is.

Als je als vaker trauma hebt gehad, raakt je lichaam gewend aan de ‘pijn’ waar het mee leeft (op welk vlak dan ook) en stapelt het zo op. Zo stapelt het steeds meer trauma op, tot je steeds zwakker en kwetsbaarder wordt. Het Zero Sum of Trauma Body Proces lost de opgestapelde trauma op, zodat je lichaam weer vrij wordt. Het haalt de shock en trauma uit het lichaam.

Hoeveel moois kan jou dat geven en wat is er dan nog meer mogelijk?

Deze behandeling wordt vaak tegelijk gegeven bij een body proces.

Verzenden
User Review
4 (1 vote)